İçeriğe geç

Sepet

Sepetiniz boş

Dünyanın En Büyüleyici

 Noel Pazarları

Yeni yıl heyecanının en çok yaşandığı alanlardan biri hiç şüphesiz noel pazarları. Çeşit çeşit ürünün satıldığı, eğlenceli etkinliklerin yapıldığı ve insanların yılbaşı heyecanını doyasıya yaşadığı bu pazarlar Avrupa’da oldukça yaygın. Özellikle dini bir bayram olan noel gününde pazarlar insanlarla dolup taşmaktadır. Yöreye özgü yiyecek ve içeceklerin sunulduğu pazarlarda yetişkinler ve çocuklar için pek çok farklı alternatif bulunur. İklime göre çeşitli oyunların oynandığı ve spor müsabakalarının da yapıldığı noel pazarları yeni yılın neşe ve umudunu sokaklara taşır. Avrupa’da ve dünyanın diğer alanlarında bulunan yılbaşı ve noel pazarları ışıklı ve şık görünüşleri ile de adeta bir şöleni andırır. Biz de sizin için dünyanın en ışıltılı ve eğlenceli noel pazarları ile ilgili bilgileri derledik.

Viyana Noel Pazarı 

Avusturya’nın başkenti Viyana’da yeni yıl heyecanı oldukça renkli bir biçimde yaşanmaktadır. Aralık ayının gelmesi ile birlikte sokaklarında ve evlerinde noel coşkusunun hakim olduğu kentte kurulan noel pazarları da görkemi ve ışıltısı ile son derece etkileyici bir alan olma özelliği taşır. Rengarenk ışıklar ile noel ruhunun yansıtıldığı pazarda; yeme içme standları ve hediyelik eşya satıcılarına rastlamak mümkündür. Ayrıca Avusturya noel pazarı her yıl binlerce turiste de ev sahipliği yapmaktadır. 

Strasbourg Noel Pazarı 

Fransa’nın en sanatsal ve romantik mimarisine sahip şehirlerinden biri olan Strazburg da noel zamanı gidip görülmeye değer bir lokasyondur. Buz pateni yapılabilen, çocuklar ve yetişkinler için eğlenceli aktivitelerin yürütüldüğü ve çeşitli ürünlerin satışa sunulduğu pazarda yeni yıl heyecanını doyasıya yaşamak mümkündür. 

    Prag Noel Pazarı 

    Avrupa’nın en güzel kentlerinden biri olan ve yılın her döneminde binlerce turisti ağırlayan Prag'da noel pazarları konusunda Avrupa’nın en çok tercih edilen alanlarından biridir. Şehrin en geniş meydanında tarihi binalar arasında kurulan pazarda yeni yıl hediyeleri alabileceğiniz, bol bol tatlı ve yemek yiyebileceğiniz çeşitli standlar bulunur. Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag, noel pazarları ile yılbaşının coşkusunu doyasıya yaşatan bir şehir olma özelliği gösterir. 

    Brugge Noel Pazarı 

    Brugge Noel Pazarı Çikolataları ve içkileri ile ünlü Belçika’nın küçük ve tarihi kenti Brugge her sene çok sayıda ziyaretçi ağırlayan bir yılbaşı panayırına ev sahipliği yapar. Tarihi binaların rengarenk ışıklarla süslendiği panayır alanı adeta bir masal şehrini andırır. Gündüz saatlerinde kalabalığı ve canlılığı ile dikkat çeken panayır akşam saatlerinde de kusursuz ışık gösterileri ile yeni yıl ruhunu yansıtır.

    Amsterdam Noel Pazarı 

    Laleler ülkesi Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da kurulan noel pazarları da yılın en coşkulu günlerini en güzel şekilde kutlayabilme imkanı sunar Yeni yıl döneminde Amsterdam’da neredeyse tüm sokaklar panayır yeri gibidir. Çocukların koşup oynadığı, insanların gülüp eğlendiği pazar alanında noelin sıcaklığını derinden hissetmek hiç de zor değildir. Hollanda peynirleri, çikolata ve tatlılarının satıldığı pazarlarda insanlar doyasıya eğlenerek ailecek noel tatilinin tadını çıkarabilir. Ayrıca hediyelik eşya standlarında satılan yaratıcı ürünler de pazardan hatıra toplamak için en etkili seçimler arasında yer alır.

    Dresden Noel Pazarı 

    Almanya’nın Dresden kentinde kurulan noel pazarları da yeni yılı şölene çevirmek için gerekli tüm detaylara sahiptir. Dev bir lunaparkın bulunduğu pazar alanında en lezzetli Alman çikolatalarını ve içkilerini kolaylıkla bulabilmek mümkündür. Tarihi binaların arasında muazzam ışıklandırmalar ile süslenmiş olan noel pazarı, yılbaşı döneminde günün her saatinde hareketli ve hayat doludur. Avrupa’dan ve tüm dünyadan pek çok ziyaretçi yeni yıl heyecanını yaşamak için Dresden pazarına adeta akın eder.

    Moda Habercisini Takipte Kalın!

    En Güncel, stil ve lifestyle önerileri için kayıt ol.